Wat is Wildfilm?

Wat?

Wildfilm Producties presenteert het project ’60 seconds’. Dit zijn workshops voor jongeren die het leuk vinden om met film bezig te zijn. Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en spreekt het medium film jou aan, dan ben jij degene die we zoeken!

Je kunt gratis deelnemen aan een tweedaagse workshop die wordt gegeven door professionele filmers. Het doel is het maken van een korte film. Je bepaalt zelf het onderwerp en de verhaallijn van je film. Vervolgens krijg je allerlei tips om je film boeiender te maken. Wat is bijvoorbeeld het effect als je filmt vanuit een kast of een boom? En hoe kun je door cameratechnieken snelheid vastleggen of complete chaos creëren? En hoe zou je een interessante film kunnen maken van iemand die in zijn neus peutert? Daarna ga je filmen en tot slot maak je, door middel van een computerprogramma, een selectie. Je monteert zelf je film van één minuut.

Waar?

Het project draait in twaalf gemeenten op de Veluwe: Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde, Epe, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk. In iedere gemeente creëren we een soort ‘homebase’ waar je de info krijgt en waar je je film kunt monteren. Het filmen gebeurt op een door jou zelf gekozen plek. Een bank in het centrum, je eigen kamer, in een leegstaande fabriek, in de repetitieruimte van je band. Jij bepaalt!

Wanneer?

Het project start in oktober 2010 en sluit af begin 2013. Check deze site  voor de data waarop we jouw gemeente bezoeken. Klik op ‘Agenda’.

Wie?

Cultuurpact Veluwe heeft Stichting Under the Blue Surface / Theatergroep CabBizar benaderd met het verzoek een project te ontwikkelen voor jongeren die zich over het algemeen niet aangesproken voelen door cultuur en kunst. Wildfilm Producties werd in het leven geroepen om deze opdracht om te zetten in een concreet plan. Zo ontstond ’60 seconds’. Wildfilm Producties bestaat uit:

o Robbert van der Horst, kunstenaar

o Monique van Hinte, theatermaker en theaterdocent

o Coen Huisman, videokunstenaar

o Jules van Hulst, videokunstenaar en schilder

o Daan Hartoog, kunstenaar en audiovisueel docent

o Bastiaan Bosma, kunstenaar en muzikant

Klik op de naam om meer te weten te komen over de medewerkers van Wildfilm Producties.